BUNLAR OLSUN HAYATIMDA



Bugünkü konumuz hayatı şık yaşayan insanlar.
Bir süredir tesadüfen gezdiğim bloglara bakıyorum, kafam karışıyor. Şu şekilde; mesela bir kadın güzel bir çay bardağı seti resmi koymuş bloğuna ve diyor ki "bilmem ne mağazasından bu bilmem kim imzalı çay bardaklarını aldım, çay içmek artık çok daha keyifli" diyor. Yanında da kimyevi madde kullanılmayan toprak tepsiler ile yaptığınız tartlar çocuklarınıza sağlıklı tatlılar sunuyor. Pasta tabaklarına da bayıldım, bunlar da bilmem kim imzalı ve yaptığınız lazanyalardan sonra çocuklarınız için servis yapacağınız çilekli fortlu torf için ideal servis imkanı sunuyor" gibi, yaşam kalitesi çok yüksek anlatımlar.
Bir kere o çay bardaklarını almak nereden aklına gelmiş bu kadının. O mağazaya nasıl gitmiş üşenmeden, o çay bardaklarını almış, tabaklarına karar vermiş, eve götürüp yıkamış, çayı yapıp bir de o tabakları bardakları çıkarıp üst üste koymuş. Bunları ben evde kaybederim ya da kesin yine üşenip eskisini kullanırım ya da evdekiler eskilerini camları çizik ve donuklaşmış olanları çıkarırlar.
Bu blogcular yüzük resimleri de koyup dizaynır işi diyerek anlatıyor da anlatıyorlar.
Bir insan ne alacağına nasıl karar verir, onları gidip bulur, yan yana dizer, eve götürür, kullanır, düzenli olarak da ara ara kullanmaya devam eder.
Ben bir kez kullansam ikinci kereyi unuturum.
Bir tek bloglar değil, giyim mağazalarında da aynı şey geçerli, her şey askılarda, birbirine uyumlu kıyafetler; ben eve getirir getirmez ikinci giyişten sonra yer bezi gibi oluyor. Evde bulmam da çok zor oluyor. Yığınlar halinde duran tişörtlerim o karmaşık ve gecekondu gardrobun içinde bir kayboldu mu, bir daha izine üç sene sonra rastlıyorum. Ama hiç bir zaman mağazada durduğu gibi durmuyor.
Hayatı düzenli ve şık yaşamak istiyorum. Takımlar düzmek istiyorum, üstüste komak istiyorum, renkler olsun, şıklıklar olsun, gidip alayım, evde servis denen şeyi yapayım, tartlar zartlar, toprak kaplar, çaylar, ikramlar.
Bunlar olsun hayatımda.

Yorumlar

  1. O bloglarda fazla gezinince insan kendi hayatını pek sefil bulmaya başlıyor. Anlamıyorum bu insanların viledası tuvalet fırçası sünger bezi nerede durur. Sürekli bir tertip düzen. Pötikareler, polka dotlar, çiçekler böcükler. Bazen ben de istiyorum böyle yaşamak. Sonra uyuyorum geöiyor. Tembelim de zaten.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar